Hvordan foregår hypnosen

Hypnosesession

Hypnosesession

1. Afslapning

Først fokuserer vi på at gøre dig så afslappet som mulig. Denne afslapningstilstand du kommer i, kan minde om en slags søvn. Faktisk er det en følelse du sikker kender fra om aftenen, når du lige er ved at falde i søvn eller om morgenen lige inden du åbner øjnene.

Netop i dette tidsrum, i denne afslappende og søvnige tilstand, giver din bevidsthed mere og mere slip, og din underbevidsthed træder til og kommer i fokus hos dig.

2. Hypnose

Derefter giver dette hypnotisøren mulighed for at tale direkte til din underbevidsthed og påvirke den positive med hypnotiske suggestioner.

 Vinduet for at udføre hypnosen er midlertidig og foregår indtil inden du enten vågner helt eller falder så meget i søvn at din underbevidsthed også falder hen.

Målet er at ændre dårlig adfærd, uønskede følelser eller usunde vaner, og i stedet erstatte dem med positive og sundere forandringer, der øger din livskvalitet.

3. Resultatet

Resultatet er at hypnose derfor et værktøj som bruges til at hjælpe dig med at opnå en tilstand af total afslapning og derefter til at lade det ubevidste sind komme i fokus. 

Når underbevidstheden er i fokus, er den åben overfor positiv påvirkning igennem hypnosesuggestionerne.

Dette er med til at foretage ændringer for dig, som gør at din adfærd, følelser eller vaner forandres til det som du ønsker.

Glemmer jeg hvad der sker under hypnosen?

Nej, som udgangspunkt ikke. Årsagen er, at du stadig er ved din bevidsthed igennem hypnosen. Det hypnotiske stadie er blot det samme som hvis du sidder og dagdrømmer. For nogen er det så afslappende at de falder i søvn, hvilket ikke er nødvendigt at gøre, men heller ikke noget galt i at gøre.

Hvis du falder i søvn under hypnosen, er din underbevidsthed stadig “på vagt” hvilket er den vi behandler igennem hypnosen. Derfor påvirker det hverken hypnosen positivt eller negativt at du falder i søvn. Det er ganske almindeligt begge udfald.

Kan du så huske alt hvad der bliver sagt under en hypnose?

Glemmer jeg hvad der sker under hypnosen?

Nej, sjældent. Som hypnotisør taler jeg til din underbevidsthed i melen 45-60 minutter. Du vil derfor blive overvældet af ord, som gør at de færreste egentligt kan referer eller gengive hvad der er blevet sagt udover nogle få sætninger. Dette er ganske normalt, da det ikke er din bevidsthed som skal præges igennem hypnosen, men din underbevidsthed som skal tage imod de forandringsforslag der bliver givet igennem ordene.

Hvad hvis jeg ikke kan vågne igen?

Det kan ikke ske. Der er altid sket og vil aldrig kunne ske.
Hvis du falder i søvn, vil du blot vågne naturligt når hypnotisøren vækker dig. Den hypnotiske tilstand du kommer i er blot en tilstand af utrolig behagelig og dyb afslapning.

Hvis hypnotisøreren forlader lokalet midt i sessionen, glider man naturligt blot over i en almindelig søvn, ellers opfanger ens underbevidsthed at der ikke længere er en stemme, hvoraf man så naturligt åbner øjnene igen og kommer ud af den hypnotiske tilstand.

Ønsker du at vide mere om hypnose

Kan alle hypnotiseres?

Ja, som udgangspunkt kan alle hypnotiseres. Skulle det forekomme at man er en af de få, som ikke kan hypnotiseres vil dette blive opdaget af hypnotisøren inden hypnosen går i gang. Jeg vil sige at i 99% tilfælde er man en af dem der kan hypnotiseres. Jeg har endnu ikke haft nogen, som ikke har været egnet. 

Det er en udbredt misforståelse af man ikke kan gå i “trance”. Har du prøvet at dagdrømme, sidde og falde i staver eller følt den behagelige tilstand lige inden du vågner eller lige inden du falder i søvn? Så er det netop den samme tilstand vi arbejder med i hypnosen.

Når det er sagt, at alle kan gå i trance, så er der selvfølgelig forskel på, hvor hurtigt eller langsomt folk kommer i trance. For nogen skal man arbejde lidt længere med at komme i trance end hos andre. Jo flere gange du får hypnose, jo bedre bliver du til at falde mere og mere til ro og vænne dig til at komme i en trance. Jo mere effekt kommer hypnosen også til at virke på dig. Dette er årsagen til, at man som tommelfingerregel anbefaler mere end én hypnose i de fleste tilfælde.

Ønsker du at høre mere om hypnose?

Få en uforpligtende samtale