Forklaringen bag hypnosen

Bevidstheden og underbevidstheden

Bevidstheden og underbevidstheden

Underbevidstheden bestemmer

Det kan være forvirrende at skulle forholde sig til både bevidstheden og ubevidstheden. Kort sagt er bevidstheden den tilstand, som du er i lige nu, hvor du læser denne tekst. Underbevidstheden er i baggrunden, og er den som opfanger lydene og omgivelserne rundt omkring dig lige nu, som du ikke selv lægger mærke til.

Den væsentlige forskel på det bevidste og ubevidste sind er, at underbevidstheden altid har en stærkere kontrol og overbevisning over for dig, end din bevidsthed har kontrol over.

Hypnosen behandles ved at påvirke underbevidstheden positivt til at sænke de barrierer der låser dig. Igennem hypnosen bliver sindet påvirket og åbent for forslag for ændringer med hensyn til bl.a. adfærd, følelser og vaner.

Eksempel

Hvis du f.eks. er bange for at flyve, har eksamensangst eller noget helt tredje, så har du sikkert oplevet at det ikke nytter at sige til dig selv (i din bevidsthed), at du ikke skal være nervøs eller bange. Du oplever stadig samme nervøsitet eller skræk for noget, som du reelt ikke bør være bekymret for.

Årsagen

Årsagen er at underbevidstheden sætter unødvendige grænser for dig, som reelt ikke er nødvendige at have for dig. Disse ufordelagtige forsvarstilstande som underbevidstheden sætter op for dig, gør den for at beskytte dig fra at du udsætter dig for disse situationer. Problemet er bare, at den ikke tænker rationelt og ikke ved at det ikke er farligt for dig, at f.eks. gå til eksamen.

Eksempel: Overvind en fobi

1. Bevidsthedens kontrol: Forestil dig, at en person har en stærk fobi for at flyve. Selvom vedkommende bevidst ønsker at rejse og forstår, at flyvning statistisk set er en sikker transportmetode, kan frygten være overvældende og hindre personen i at tage flyet.

2. Underbevidsthedens påvirkning: Den underliggende årsag til fobien kan være dybt forankret i personens underbevidsthed. Det kan være et tidligere traumatisk flyoplevelse, en negativ opfattelse indlært i barndommen eller andre underbevidste overbevisninger om fare.

3. Hypnose som en metode: Hypnose involverer at bringe en person ind i en dyb afslappet tilstand, hvor terapeuten kan få adgang til underbevidstheden. Under hypnose kan terapeuten arbejde med personen for at identificere og ændre de underliggende overbevisninger og følelser, der bidrager til flyskræk.

4. Ændring af underbevidsthedens programmering: Ved hjælp af forslag, visualisering og andre teknikker kan terapeuten hjælpe med at ændre den underliggende programmering i underbevidstheden. Dette kan omfatte at erstatte negative tanker med positive og beroligende tanker om flyvning.

5. Resultat: Efter en vellykket hypnosesession kan personen opleve en ændring i deres holdninger og følelser omkring flyvning. De kan føle sig mere selvsikre, mindre bange og i stand til at tackle den tidligere fobi.

Ønsker du at høre mere om hypnose?

Få en uforpligtende samtale