Forklaringen bag hypnosen

Bevidstheden og underbevidstheden

Bevidstheden og underbevidstheden

Underbevidstheden bestemmer

Det kan være forvirrende at skulle forholde sig til både bevidstheden og ubevidstheden. Kort sagt er bevidstheden den tilstand, som du er i lige nu, hvor du læser denne tekst. Underbevidstheden er i baggrunden, og er den som opfanger lydene og omgivelserne rundt omkring dig lige nu, som du ikke selv lægger mærke til.

Den væsentlige forskel på det bevidste og ubevidste sind er, at underbevidstheden altid har en stærkere kontrol og overbevisning over for dig, end din bevidsthed har kontrol over.

Hypnosen behandles ved at påvirke underbevidstheden positivt til at sænke de barrierer der låser dig. Igennem hypnosen bliver sindet påvirket og åbent for forslag for ændringer med hensyn til bl.a. adfærd, følelser og vaner.

Eksempel

Hvis du f.eks. er bange for at flyve, har eksamensangst eller noget helt tredje, så har du sikkert oplevet at det ikke nytter at sige til dig selv (i din bevidsthed), at du ikke skal være nervøs eller bange. Du oplever stadig samme nervøsitet eller skræk for noget, som du reelt ikke bør være bekymret for.

Årsagen

Årsagen er at underbevidstheden sætter unødvendige grænser for dig, som reelt ikke er nødvendige at have for dig. Disse ufordelagtige forsvarstilstande som underbevidstheden sætter op for dig, gør den for at beskytte dig fra at du udsætter dig for disse situationer. Problemet er bare, at den ikke tænker rationelt og ikke ved at det ikke er farligt for dig, at f.eks. gå til eksamen.

Ønsker du at høre mere om hypnose?

Få en uforpligtende samtale