Opnå effektive resultater

Hypnose

Læs om hypnose som behandlingsform

Hvad er hypnose?

Hypnose har desværre lidt et ry for at være noget magisk, eller noget smart fra TV hvor deltagerne bliver hypnotiseret til at gøre fjollede eller pinlige ting.

Det har givet mange en forkert opfattelse af hvad hypnose egentlig er. Hypnose er nemlig en effektiv genvej til at arbejde med alt lige fra psykiske problemstillinger direkte i underbevidstheden. 

Inden hypnosen går i gang bringes du i en søvnlignende tilstand. Denne tilstand kender du sikkert allerede, for du har sikkert oplevet den lige inden du falder i søvn, når du sidder over morgenkaffen og falder i staver, når du tager dig selv i at lukke det ude som din kollega siger til dig, eller at være kommet frem til din destination uden egentlig at kunne huske ret meget af turen. 

Det er i den tilstand hvor vi er i højeste kontakt med vores underbevidsthed, som faktisk styrer størstedelen af vores beslutninger, tanker og handlemønstre.

Underbevidstheden styrer vores handlinger

Hvorfor online hypnose?

Hvordan virker hypnose?

For at forstå hvordan hypnose virker er det vigtigt at man også forstår forskellen på bevidste og ubevidste handlinger.

Med vores bevidsthed kan vi rationalisere, forstå og handle, men faktisk opfatter vores bevidsthed kun en brøkdel af de ting der foregår omkring os.

Underbevidstheden derimod opfanger mange tusinde signaler hele tiden, lige fra dufte til lyde, følelser, sanseindtryk og meget mere. Disse indtryk bruger hjernen til at skabe mønstre, handlinger og reaktioner.

Mange af de handlinger du foretager dig er altså et resultat af ubevidste tankemønstre og indtryk som din hjerne har fået. Du kender det måske mest fra vaner, især de dårlige, men også fra reflekshandlinger, som f.eks. at dukke dig når noget kommer for tæt på.

Hypnose virker ved at du bliver bragt i en afslappende tilstand hvor din underbevidsthed kan påvirkes positivt til at ændre adfærd, og dermed adgang til at kunne påvirke din hjerne til en bedre opfattelse af forskellige situationer. 

Er det et knips med fingrene ligesom på TV?

Hvor mange hypnosesessioner skal der til?

Det er meget forskelligt fra person til person hvor mange behandlinger det kræver at ændre på underbevidstheden. 

For nogen er det faktisk nok med en enkelt behandling, mens andre skal have et længerevarende forløb.

Det kommer også an på hvor dybt forankret den overbevisning eller handling man ønsker at ændre er.

Hypnose er dog en af de behandlinger der virker hurtigst, da alle ændringer foregår direkte i underbevidstheden, og derfor ikke først skal behandles af vores logisk tænkende del af hjernen. 

Som tommelfingerregel anbefaler jeg som minimum 3 hypnosebehandlinger før hypnosen sætter sig dybt nok i underbevidstheden

Ønsker du at høre mere om hypnose?

Få en uforpligtende samtale